Min novell

Min novell
Novell utgiven på HOI förlag

onsdag 2 maj 2018

Makten


Det lärde vi oss för länge sen. Att makten låg hos några få. Ingen politiker med i den lilla exklusiva skaran, enbart män i den privata näringslivssektorn.  Kanske en kvinna kunde armbåga sig fram, men de var mer än sällsynta. Vilka metoder kvinnorna använde för att komma upp sig, var det många som misstänkte inte var de gängse. Underligt nog tyckte jag synd om dem, hela bunten, trots det stora inflytandet och alla pengarna. De verkade så övergivna. Ensamma satt de på toppen och dinglade med benen.

En gång råkade jag få syn på en av dem, jag säger inte vem, på Operabaren i Stockholm. Jag hade fått för mig att han var lång och ståtlig, så var han en kortväxt, halvfet liten man. Ett skratt lämnade mina läppar. Det gick inte att hindra. Jag la märke till hans blick på mig. Han hade kanske fattat. Den kvinnan jag lärde känna där den kvällen över en drink sa:

"Du är för intellektuell för mig", sa hon och drog i sig det sista av drinken. "Vi kanske ses någon gång", fortsatte hon, reste sig upp och gick mot utgången.

När hon försvunnit fångade något min blick. Jag fokuserade. Det var han igen. Han log mot mig, blinkade och lyfte glaset.8 kommentarer:

 1. Hette han Horace?/ Kalle Byx

  SvaraRadera
 2. Horace är nog för lång... Ebba är ju det, vill jag minnas från en föreläsning jag var på med henne, och han är något längre.
  Wallenbergarna kanske är korta?
  Spännande att spekulera i det här! ;) är det sant eller påhittat? Tror dock att det är helt sant att makten ligger hos några få inom industrin/näringslivet. Snyggt!

  SvaraRadera
 3. Nej inte Horace. Såg faktiskt någon av Wallenbergarna framför mig, Jag Irrbloss. Har länge tyckt att de är småsprättar.

  SvaraRadera
 4. En väldigt intressant text som väckte en del tankar och gav en viss igenkänning!

  SvaraRadera
 5. Början på något...spännande...?

  SvaraRadera
 6. Rebecca

  När jag hittade Dr.Wealthy var jag i desperat behov av att få tillbaka min ex-älskare. Han lämnade mig för en annan kvinna. Det hände så snabbt och jag hade inget att säga i situationen alls. Han dumpade mig bara efter tre år utan förklaring. Jag kontaktar Dr.Wealthy och han berättade för mig vad jag behöver göra innan han kan hjälpa mig och jag gjorde vad han sa till mig, efter att jag gett det han ville, kastade han en kärleksförtrollning för att hjälpa oss att komma tillbaka igen. Strax efter att han gjorde sitt förtrollning började min pojkvän sms mig igen och kände mig hemsk för vad han bara gjorde mig igenom. Han sa att jag var den viktigaste personen i hans liv och det vet han nu. Vi flyttade in tillsammans och han var mer öppen för mig än tidigare och han började tillbringa mer tid med mig än tidigare. Ända sedan Dr.Wealthy hjälpte mig är min partner mycket stabil, trogen och närmare mig än tidigare. Jag rekommenderar starkt Dr.Wealthy till alla som behöver hjälp. E-post: wealthylovespell@gmail.com. Ring honom eller lägg till honom på whatsapp via: +2348105150446 Dr.Wealthy BLOGGSIDA: Blogg: https://wealthylovespell.blogspot.com

  SvaraRadera