Min novell

Min novell
Novell utgiven på HOI förlag

måndag 14 november 2016

Etta

Ett utdrag ur dagens text:


När Leif kom tillbaka till Ettas lägenhet var det tyst. Han hittade henne liggande i sängen, vänd bort från honom, mot väggen. Han skakade hennes ena axel lätt. Utan att vrida på kroppen, slog hon honom på armen.
"Låt mig vara ifred."
"Jag är ju bara orolig för dig."
"Försvinn."
Han suckade, gick in på sitt rum och la sig på sängen. Det började bli ohållbart med Ettas drogberoende. Det hade blivit värre. Hon såg sliten ut. Mager. Hon åt som en sparv med små, små tuggor som tydligt visade att hon inte hade någon aptit. Hon öppnade sina bleka läppar, satte gaffeln mellan tänderna, drog av det minimala biten kyckling och tuggade långsamt. Han förstod att hon åt för att han sagt till henne att hon måste. Leif fick ont i hela kroppen av att se hennes sjuka uppenbarelse. Han tittade ner på sina händer. Hennatatueringen började blekna och det såg mest frånstötande ut. Som om han hade svår eksem. Han gnuggade som han trott att färgen skulle försvinna fortare då. Han var orolig för Etta. Det kändes ohållbart. Något måste ske. Snarast.

9 kommentarer:

 1. Ja där är det handling som gäller.

  SvaraRadera
 2. Så realistisk text och jag känner Leif maktlöshet. Jag undrar om han själv har slutat med droger och därför är angelägen om att Etta ska sluta? Mycket bra!

  SvaraRadera
 3. Bra ordat!
  Har du en bok hos HOI ... ska kollas upp/ kram

  SvaraRadera
 4. Ps Kollat upp och det är en E-bok. Det har jag också några utgivna. Inte så stort intresse för e-böcker eller så är mina inte intressanta *ler* Lycka till med din bok!
  Ds Själv vill jag ha en bok att hålla i

  SvaraRadera
 5. så erik o etta vad ska vi göra med er.. magi eller ?

  SvaraRadera
 6. Ja, något måste verkligen hända... Välskrivet som vanligt.

  Kram och ha en bra dag!

  SvaraRadera
 7. Jobbig situation. Hoppas att han hittar ett sätt. Mycket levande skrivet!

  SvaraRadera
 8. Usch. Hon måste hitta ett eget sätt, det kan ingen annan göra

  SvaraRadera