Min novell

Min novell
Novell utgiven på HOI förlag

torsdag 6 november 2014

Köttiga ord


De köttiga orden ringde i mitt huvud. Jag mumlade den ganska korta meningen tyst för mig själv. Flera gånger. Några få ord som fick mig att reagera. Stanna upp. Chockerat kasta mig upp ur tevesoffan. Jag undrade om han som öppnade munnen, ställde sig bredbent där på scenen och yttrade de åtta glosorna, verkligen begrep hur det skulle kunna mottas. Var han medveten om det? Eller var det bara några förflugna ord som råkade ramla över hans läppar?

”Att tappa sin förmåga att tro på gud.”

Det var så han sa.

7 kommentarer:

 1. Jag fick läsa flera gånger. Kanske är det ett problem ... att tappa den förmågan ... eller görs det till ett ...

  SvaraRadera
 2. Jag vill ha mer av den texten. Vem är han? Vad har hänt? Vad kommer att hända?

  SvaraRadera
 3. Där fick du till en mycket intressant mening. Att tro på gud är det en förmåga, en förmåga som man kan tappa? En förmåga som att ha musikaliskt sinne eller anlag för att måla, teckna eller spela fotboll.
  Förmåga som är synonymt med talang, duglighet, fallenhet. Hmm det här kommer jag att gå och grubbla på en stund. Bra !!!!

  SvaraRadera
 4. Håller med Papegojan idag. Jag förstår inte riktigt. I vilket sammanhang sades orden?

  SvaraRadera
 5. Lurigt skrivet. Ang förmåga: Enligt kabbala kan man utveckla ett extra sinne för att närma sig det gudomliga. Det kanske skulle passa in här.

  SvaraRadera
 6. Jan Malmsjö eller Tommy Körberg ser jag framför mig; de är såna, får jag för mig, som skulle kunna säga en sån där sak. Blir nyfiken och skulle vilja veta mer om vad som händer/hänt. :)

  SvaraRadera