Min novell

Min novell
Novell utgiven på HOI förlag

fredag 5 augusti 2011

Rosa attribut

Hon klädde sig alltid i rosa. Min granne i lägenheten under mig. En total rosa uppenbarelse var hon. Från hårbandet, slingorna i håret, det rosalysande läppstiftet, den koketta linnedräkten, de glittriga strumporna till de knallrosa högklackade pumpsen. Och axelremsväskan i rosenskimrande krokodilpräglat skinn. Det såg ut som skinn i alla fall. Hela hon var som ett rosafärgat ulligt moln.

Under min dagliga frukostrutin, hallon- och blåbärsyoghurt med ekologisk müsli och Göteborgsposten, råkade jag ofta få syn på henne från mitt köksfönster. Jag kunde inte låta bli att stirra och undra vart hon var på väg. Vilken typ av jobb hade hon? Säkert något konstnärligt och kreativt. Det var nog hennes kraftfulla attribut som gav mig det intrycket.

Några gånger hade jag gått ner på gården, stått halvt om halvt bakom en bred rododendronbuske och i smyg kikat upp i hennes fönster. Där hängde förstås rosarutiga gardiner. Tyvärr gick det inte att se längre in i lägenheten.
Jag fantiserade om anledningen till hennes rosagnistrande tillvaro. Skulle det symbolisera en skir, spröd personlighet? Kanske ville hon utstråla en önskan om beskydd från en muskelstark robust man. En sådan som jag. Är det möjligt att ställa en sådan fråga till en granne som jag bara har tjingat på några gånger i trapphuset? Jag måste nog, är så nyfiken.

9 kommentarer:

 1. Jag har pluggat med henne på folkhögskola! Något kreativt... :D

  SvaraRadera
 2. :) för både berättelsen och Pärlans kommentar.

  SvaraRadera
 3. Har också träffat henne. Fast kreativt? Nja...

  SvaraRadera
 4. Min dotter är sådan, men har lugnat ned sig lite grand numera.
  Om jag vore honom skulle jag presentera mig, och bjuda in mig själv på fika. Ha, ha

  SvaraRadera
 5. :) ja ibland vill bara fråga en massa

  SvaraRadera
 6. Haha! Jag jobbar ihop med henne, och hon jobbar med att ta fram utbildningar! :)

  SvaraRadera
 7. Hahaha...jag har ett sån't alter ego, hon heter Svetlana och har alltid rosa pumps eller vita pums, och hon jobbar på sin kolonilott i vit vct-overall och har alltid pumps, vitea ller rosa. Som sagt. Jag älskar henne, för att hon är så befriad från komplexitet och värderingar. Svetlana är mitt peace of mind! congrats till ett storslaget drama i miniformat. Kära hälsninagar Cissi

  SvaraRadera
 8. Jaaa! Självklart måste du! ;-)

  SvaraRadera