Min novell

Min novell
Novell utgiven på HOI förlag

måndag 23 mars 2015

En liten bit av brödet


Han studerade henne. Nu var hon säker. Han använde tidningen som en sköld. Ett klassiskt tillvägagångssätt för spejare. Då och då sänkte han tidningssidorna långsamt och precis så pass mycket att han kunde kika på henne över kanten. Hon höjde den vita porslinskoppen till munnen och sög i sig kaffet. En blandning av vispad fet mjölk och espressokaffe. Fulländat tempererat, inte för hett, inte för ljummet. Som energisk kaffeälskare hade hon för länge sen kopplat att Bar Bosch på Plaza Rei Joan Carles, var bästa stället i hela centrala Palma. Mellan de stora vita parasollen letade sig en solstråle ner till hennes ansikte. Den kändes redan tropiskt varm.
En kypare, klädd i vit skjorta och svarta välpressade byxor var på väg mot henne. Runt midjan satt ett brett svart veckat bälte i ett sidenliknande material. Med en välfylld bricka i famnen, pendlade hans kropp smidigt mellan borden och framme vid hennes bord ställde han ner en toast med ost och skinka. Samtidigt som hon skar en liten bit av brödet, kikade hon under lugg. Han satt kvar. Tillbakalutad i stolen bläddrade han fram och tillbaka i bladet. Med fingrarna drog han upp några gråsvarta hårtestar som ramlat ner i pannan. Framför honom på bordet stod ett ölglas på fot. Han tog tag i det, höjde huvudet och drog i sig de sista dropparna. Det var när han sen böjde sig en aning framåt för att ställa ner det tomma glaset. Han riktade blicken. Deras ögon möttes.

7 kommentarer:

 1. Håller med Kalle Byx, man blir nyfiken :) "Ett klassiskt tillvägagångssätt för spejaren" öppnar upp för att ta storyn åt flera möjliga håll. Miljön bra beskrivet.

  SvaraRadera
 2. Action eller romantik? Bra skrivet. Ser kyparen och spejaren framför mig.

  SvaraRadera
 3. Bra inledning till ngt. Romantik eller spänning, det är frågan.

  SvaraRadera
 4. Ah, vilken cliffhanger, deras ögon möttes och ???

  SvaraRadera
 5. Det verkar vara kärlek banne mej... eller en massmördare som spanar in sitt nästa offer

  SvaraRadera