Min novell

Min novell
Novell utgiven på HOI förlag

tisdag 29 januari 2013

Vi tog steget

Österlen. Vi checkade in på Brösarps Gästgiveri sent på eftermiddagen dagen före. Uppför vindlande trappor och gångar, genom trånga korridorer. Där låg vårt rum längst upp under taknockarna.
Före kvällsmåltiden åkte vi till Vitaby kyrka för att göra en sista genomgång med prästen. Den tunga porten in till kyrksalen var olåst. Försiktigt tog vi steget in. Det var tomt i kyrkan.

- Hallå.

Inget svar.

- Hon kommer väl snart.

Medan vi väntade tog vi tag i varandras händer och provade att långsamt skrida nerför gången. Våra blickar möttes. Jag såg rädsla i dina ögon.

Vi väntade en timme, sen åkte vi. Det var tyst i bilen på väg tillbaka. Ingen sa något förrän vi var tillbaka på vårt rum.

- Gör vi rätt?

- Hur ska vi veta? Vi älskar varandra. Räcker inte det?

- Prästen. Ska vi ta det som ett tecken.

- På vadå?

- Att vi ska vänta.

Senare gick vi tysta ner till matsalen. Under måltiden undvek vi varandras blickar och på natten vände vi varandra ryggen.

8 kommentarer:

 1. Jag ryser när jag läser. Du är så skicklig på att snabbt bygga upp spänningen i en text.

  SvaraRadera
 2. Spännande! Tycker särskilt mycket om sista meningen.

  SvaraRadera
 3. Jag ryser också när jag läser men det där att vända varandra ryggen tyckte jag var litet för mycket, faktiskt.

  SvaraRadera
 4. Vad är det för sorgligheter som händer i mina hemtrakter. Den kyrkan var jag inne i senast i höstas. Tittade även på Olle Adolfsons lilla gravsten och Piratens häftiga gravstenstext.
  Man kan se tecken överallt. Sängtecken. Hotellet Baken Till. Du är bra på att få till det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anledningen till att det blev just den kyrkan är att jag faktiskt gifte mig där i augusti 2004. En otroligt vacker och charmig kyrka. Min man är från trakterna. Och vi två hade inga "second thoughts" över huvud taget. Kände bara för att spetsa till det en aning. "Hotel Baken Till"? Ojdå :-).

   Radera
 5. Visst är den vacker och ligger vackert. Vi har varit inne där några gånger. Innan har vi bara varit där som vanliga turister. Sist var det en annan känsla när vi numera bor "i trakterna". Hotell Baken Till är ett uttryck när ett par som bor på hotell har bråkat.
  Då firar ni lite extra nästa år.

  SvaraRadera