Min novell

Min novell
Novell utgiven på HOI förlag

tisdag 5 oktober 2010

Skrämselhicka

Jag sparkade till svängdörren med foten. I händerna höll jag två stora rostfria uppläggningsfat. En med nyskuren helstekt oxfilé, den andra fullspäckad med råstekt skivad potatis. Passade på att ta klivet ut i restaurangdelen innan dörren slog igen. Oj det är fullt med folk, upptaget vid vartenda bord. Det blir en hektisk kväll, belönad med tjockt med dricks, hoppas jag.

En gång för några år sen, var det en mycket känd skådespelare, jag nämner inga namn, som gav mig en tusenlapp med orden: Kan du ge kocken den här och säga till honom att han gör scrambled eggs och lufttorkad skinka istället för frukostbuffén? Två portioner, en till mig och en till mitt sällskap. Jag betraktade honom och kvinnan mitt emot, det var inte var hans fru. Visste inte om jag skulle tycka att det uppkäftigt eller bara löjeväckande.

Jag gick med snabba steg, faten var väldigt tunga. Gjorde ont i armarna. Kom fram till bordet med värmeplattorna som stod på rad. Det sista jag kommer ihåg är att jag lutade mig framåt för att ställa dit kärlen. Eldklotet exploderade rakt i ansiktet och samtidigt flög någon på mig bakifrån.

Jag fann mig själv lite senare sittande på den heltäckande spräckliga röda mattan omgiven av kladdiga skivor av oxfilé och oljig stekt potatis. Förstod senare att när elstöten träffade mig hade jag slängt faten rakt ut i luften.

Restaurangägaren blev sur för att jag hade förstört den dyra maten. Och mattan.

5 kommentarer:

 1. Precis...du överlevde, och det var det viktigaste.
  Mycket spännande skrivet

  SvaraRadera
 2. Direkt från verkligheten? Du lyckas göra en text om något ganska vardagligt spännande.

  SvaraRadera
 3. ja som sagt du överlevde.
  Han skällde säkert bara för att han var rädd.
  bra

  SvaraRadera
 4. Jisses Amalia vilken upplevelse!

  SvaraRadera