Min novell

Min novell
Novell utgiven på HOI förlag

onsdag 5 augusti 2015

Saker

Saker. Finns det något ointressantare i livet än saker? Jo, även jag har en gång varit en materialist. En streber som trodde att mitt värde låg i hur nära havet min villa låg och i att jag flög till Seychellerna på semester. Trodde att jag var fräck som kom till gymmet i en BMW Cabbe och tränade dance aerobic i rosa tajta träningskläder.

Det var skilsmässan som väckte mig. Pengar och vänner försvann. Jag fick flytta till en trång studentlägenhet. Ingen bil och ingen villa. Jobbet blev med ens helt ointressant. Det var som om jag sovit i ett antal år och brutalt ryckts upp ur min rosa drömsömn. Förvirringen var total. Jag tvingades reflektera och förundrades över hur ignorant en människa, alltså jag själv, kunde bli. Vad ville jag få ut av livet? Det måste finnas något mer.

Efter några svåra, men samtidigt mycket stimulerande år, har jag nu funnit hur jag vill leva resten av mitt liv. Enkelt, med så få saker som möjligt och jag vet att det att ha precis tillräckligt med pengar räcker långt. 

4 kommentarer:

  1. mmmm det kan vara bra att väckas ur sina falska drömmar...låt fasaden rämna ;-)

    SvaraRadera
  2. Såna här tvära kast tycker jag är superspännande. Berätta mer!!!

    SvaraRadera
  3. Precis som Jim Carrey sa: Jag önskar att alla kunde bli rika och berömda och få allt de drömmer om, så att det förstår att det är inte svaret! En tankeväckande text, tack!

    SvaraRadera