Min novell

Min novell
Novell utgiven på HOI förlag

torsdag 22 september 2011

Mingel

Det är lika bra att jag erkänner direkt. Jag kan inte mingla. Kan någon berätta för mig hur jag ska göra? Jag blir fullständigt paralyserad av rädsla när jag kommer in på en fest och ett antal människor redan har formerat sig gruppvis i täta cirklar. Jag får en vision av jag betraktar klungor av ogenomträngliga tjocka och höga granar, som verkar totalt omöjliga att forcera. Vad är meningen att jag ska göra? Gå fram till en slumpvis utvald skara, knacka en av dem på axeln och fråga om jag får vara med? Jag hör i andanom hur min röst klingar kraxig och osäker. Är lösningen att komma först till festen? Åtminstone vara så tidig att det obehindrat går att glida in i en skock? Eller ska jag helt enkelt bara tacka ja till mindre, intimare fester, där alla kan sitta ner runt ett bord? Där jag hoppas kunna känna trygghet och att min röst kan fångas upp utan att jag behöver gasta högt?

8 kommentarer:

 1. Ang kommentar hos mig. Det finns mängder av sk mingel eller mingelsituationer som inte fungerar eller känns mindre trevliga. På personalfesten umgås chefen med sina närmaste medarbetare. De som redan känner varandra i en förening pratar med varandra, utan att lägga märke till nya medlemmar. På ett konferansmingel pratar de som redan känner varandra. Har man svårt att komma in i sådana situationer så är det inte ens eget fel (hoppas jag).

  SvaraRadera
 2. De flesta vittnar om detta i mingelsituationer. Det är väl en bra utgångspunkt - att många känner likadant?

  SvaraRadera
 3. Jag känner igen just den känslan så väl - när alla står i grupper varför ska man göra intrång och störa sällskapet? Åtminstone känns det så, de kanske uppskattar att bli störda.

  SvaraRadera
 4. Känner som du. Vänjer mig aldrig.

  SvaraRadera
 5. Det där beror ju på lite olika saker, vad det är för typ av situation, stor fest med bara okända eller om man har nån med sig som man känner så man inte helt utlämnad. Också på hur man är som person. Såklart lättare om man är social, nyfiken på nya människor osv. När jag känner mej obekväm så brukar jag spela lite mer van än jag är (fake it until you make it som de säger)och le och visa intresse för någon annan som kanske också ser lite bortkommen ut och då går det lättare.

  SvaraRadera
 6. Klockrent! Precis så här kan det kännas....

  SvaraRadera
 7. Som allt annat, övning ger färdighet...sen är det en stor fråga om du ens vill ha den färdigheten. Jag är inte något mingelproffs heller. Ibland måste man bara.

  SvaraRadera