Min novell

Min novell
Novell utgiven på HOI förlag

tisdag 6 september 2011

Bekymrad

Hon känner sig ideligen osäker på andra människor. Är dessa individer så vänliga som de verkar eller framför de en väl inövad akt? De där som alltid har uppdragna mungipor? Kanske sätter de på sig en mask gjord av transparent gummi och med tilltalande drag, innan de går hemifrån. Förklädnaden gör att de ser lugna och harmoniska ut på utsidan, medan det egentligen blåser orkan i deras inre.

Hennes känslotentakler letar sig långt ut och anar ett skådespel. Det är tröttsamt att känna så mycket. En ständig mental prövning att hela dagarna gå omkring och undra ”gillar han inte mig eftersom han inte svarar på tilltal?” eller ”varför ser hon på mig så där konstigt, ser jag underlig ut?”. Det hade varit mycket skönare att inte vara så sensibel för andra människors vibrationer. Hon är avundsjuk på alla som kan gå genom livet och inte låter sig påverkas. Finns det sådana förresten? Eller låtsas de bara?

5 kommentarer:

 1. Obehagligt att känna osäkerhet....
  Mycket bra gestaltat!

  SvaraRadera
 2. Jättebra Ethel. Nära sanningen enligt mig..

  SvaraRadera
 3. Den amerikanska energipsykiatrikern Judith Orloff (jag tror att jag nämnt henne för dig tidigare) har identifierat fyra personlighetstyper.
  1. Den logiskt rationelle som väger för- och nackdelar innan beslut
  2. Känslomänniskan som alltid säger "du kan inte föreställa dig vad som har hänt mig. Det är det mest fantastiska (eller förfärliga) som någonsin inträffat.
  3. Klippan som är vårdande och omhändertagande
  4. Den intiutive empatikern (konstigt begrepp, jag vet, men Orloff använder det) som är känslig för andras utstrålning

  Alla har olika mycket av de olika personlighetstyperna i sig, men de flesta har en personlighet som domineras av någon av dem, så ska man tro på energipsykiatrin så finns det mer eller mindre känsliga människor.

  SvaraRadera
 4. Skitjobbigt att oroa sig så där. Kan vi nog alla göra ibland.

  SvaraRadera