Min novell

Min novell
Novell utgiven på HOI förlag

söndag 4 juli 2010

Rekord

Hon slår in koden till gymmet. Studerar omgivningen, vill orientera sig. Känns tryggare. En muskulös brunbränd kille, klädd i ett vitt brottarlinne och grå träningsbyxor, står i hörnet med lösa vikter. Istället för gympadojor har han blå- och vitrandiga badsandaler av plast på sina nakna fötter. Han stånkar högt. Rösten dånar i takt med att han lyfter tyngderna mot taket. Lisa ser att svett har stänkt ner spegeln på väggen bakom honom. I hörnet mitt emot står en stadig kvinna med kort lockigt blont hår. Lisa kastar en hastig blick åt hennes håll, noterar att kvinnan tränar rygg- och axelmuskler. Hon ser stark ut, har säkert gymmat ett antal år. Ingen nybörjare.

Lisa ställer sig på löpbandet, manuell inställning, tjugofem minuters jogging. Börjar gå kraftfullt fem minuter, drar sen igång springandet. Det tar bara någon minut, sen börjar det klia i nacken av svett, pärla sig pannan. Svetten strilar nerför ryggen.

Lisa kommer inte undan. Deras ögon möts ideligen. Kvinnan växlar aldrig maskin. Tar bara korta pauser då och då, ställer sig bredbent och rullar axlarna. Framåt, sen bakåt. Vad är det här? Inbillar hon sig eller är hon iakttagen? Klart hon inbillar sig. Nu saktar löpbandet in, går någon minut, sen stannar den helt. Lisa hoppar av, tänker avsluta passet med att kontrollera benstyrkan. Sätter sig i träningsbänken för benlyft. Justerar tyngden. Lyfter blicken.

Lisa spritter till. Så nära. Ser rakt in i den lockigas himmelsblå uppspärrade ögon. Hon sitter i en bakåtvänd stol, med armarna hängande uppe på ryggstödet och huvudet vilande i händerna. Kvinnan ser stint på Lisa. Uttrycket i ansiktet är oreserverad oblyg förtjusning. Ögonen strålar, mungiporna är uppdragna i ett saligt leende.

Det svartnar.

Lisa är inte längre kvar i gymmet. Hon studsar uppför trapporna. Måste ha slagit rekord på sträckan: kortdistans 30 meter från benlyftsmaskin till damernas omklädningsrum. Darrande öppnar hon låset till skåpet, rafsar åt sig sina kläder, slänger ner allt i träningsväskan. Andas tungt, svettas. Rusar förbi gymmets ingång. Kan inte låta bli, sneglar mot gymmet. Var det inte kvinnan som fångades upp av Lisas reptilsnabba sidoblick? Hon stannar inte för att få det bekräftat, fortsätter förbi receptionen. Ut.

8 kommentarer:

 1. Superbra!!!Roligt beskrivet.
  Jo jag hade glömt skicka min text vidare till Puffen, hade fullt upp med barnbarnspassning. Tack- nu är den på plats.

  SvaraRadera
 2. haha lite felflörtning,, bra och målande skrivet.

  ps tack för kommentarerna , och ja Esters är bättre än mina texter :)

  SvaraRadera
 3. kul och bra beskrivet ler ännu

  SvaraRadera
 4. Bra skildring, träffsäker miljö

  SvaraRadera
 5. Klockren! De brukar finnas där, kvinnor som gillar kvinnor. jag har gymmat i tjugo år och stötte då och då på små flirtande saker av både kvinnligt och manligt kön. Det är lite lustigt att det är så attraherande med svett och kroppsansträngning

  SvaraRadera
 6. Härlig läsning...en flirt är aldrig fel.

  SvaraRadera
 7. haha påminner mig om när jag satt på t-banan och en tjej kom fram till mig och sa att jag var vacker och undrade om hon kunde få mitt telefonnummer! Man blir ganska stum. Typiskt när det väl händer en så är det en kvinna och inte en snygg karl. LOL!

  Jag gillade drivet/tempot i den här texten. Måste bero på ditt språk, korta meningar, många verb! Effektfullt.

  /marie

  http://www.meraord.se
  http://mias.blogg.se

  SvaraRadera
 8. Riktigt, riktigt bra och rolig text. Jag stor-ler fortfarande, hoppsan som det kan bli :D

  SvaraRadera