Min novell

Min novell
Novell utgiven på HOI förlag

onsdag 29 juni 2016

Undermedveten


Barbro tyckte jag var konstig som inte trodde på det undermedvetna. Hon sa att jag var fyrkantig. Att jag var fånig. Hon hade precis berättat för mig att hon haft en dröm för någon vecka sen. I den gick hon till en terapeut för att få hjälp mot sin nedstämdhet. Terapeuten hade svart blankt hår klippt i page, hade målat läpparna med ett hallonrött läppstift och bodde på Engelbrektsgatan.
Nu var det så även i verkligheten att Barbro hade blivit rekommenderad av en nära vän att gå till en terapeut.  En som hade ett renommé att vara speciellt skicklig. Samma morgon hade Barbro gått dit. Terapeuten bodde på Engelbrektsgatan. När Barbro kom dit satte hon sig i väntrummet. Efter en stund öppnades en dörr och en kvinna kom ut. Gissa hur hon såg ut?

Enligt Barbro hade hennes undermedvetna redan träffat terapeuten. Hurdå? I ett annat liv? Hon kanske lever flera liv samtidigt? Parallellt?

6 kommentarer:

  1. Intressant. Jag tror Barbro läst en artikel om terapeuten i en tidning och glömt bort att hon lagt det hela på minnet. :) Eller man ska inte underskatta det undermedvetna.

    SvaraRadera
  2. Det undermedvetna är klurigt.

    SvaraRadera