Min novell

Min novell
Novell utgiven på HOI förlag

torsdag 24 september 2015

Termen

”Förstår du inte termen?”

Hon såg på mig med uppspärrade ögon som hon ögonblicket senare lät smalna av så att jag till slut bara såg något blänka till längst in. Jag skruvade på kroppen, vågor av hetta attackerade mitt ansikte. Utan att jag kunde förhindra det, flög bägge händerna uppåt och jag satte handflatorna mot kinderna.

”Är det för varmt härinne?”
”Nej.”
”Eller snarare termerna. Plural. De kan inte vara nya för dig?”
”Nej.”
”Förklara nu för mig. Vad är syntax och semantiska strukturer?”

Med ens började jag bli ilsken. Hjärnan svallade. Så... som en plötslig blixt som lyser upp en klarblå himmel dök ett minne upp. Inom mig klingade en tydlig röst. Jag hade hört någon säga det.

”Det handlar om textuella faktorer, som är lätt kvantifierbara och om typografi”, sa jag, rätade på ryggen och satte mig högre upp i stolen. ”Fast å andra sidan är begriplighet inte lätt att kvantifiera. Textens perspektiv är faktiskt det som väger tyngst”, fortsatte jag och lade mig vinn om att artikulera orden väl.

”Ett ögonblick”, sa kvinnan medan hon reste sig upp, vred på kroppen och gick fram och öppnade dörren. ”Jag kommer strax”, sa hon samtidigt som hon tog steget ut i korridoren, slängde en blick på mig och försvann.

7 kommentarer:

 1. Bra! Beundrar ditt ordförråd. :)

  SvaraRadera
 2. Ang kommentar hos mig. Jag tror det är mer skrivövning än versmått.

  SvaraRadera
 3. Ang kommentar hos mig. Jag tror det är mer skrivövning än versmått.

  SvaraRadera
 4. Haha, japp ett gigantisk ordförråd.

  SvaraRadera