Min novell

Min novell
Novell utgiven på HOI förlag

måndag 14 maj 2012

Vad är det för mening?


En ny djup klunk ur det vida strutformade glaset med Dry Martini strilar genom halsen och svider hela vägen ner i magen. Hjärncellerna gungar, svindel lurar i pannan. Hon vänder halvt om halvt på huvudet och ser sig omkring i lokalen. I barens brunröda bordellaktiga dunkel syns både människor i grupp och ensamma män jämte några få ensamma kvinnor. Som hon själv. Egentligen bara en till ensam kvinna förutom hon, när hon ser närmare efter. Finns inte en rimlig chans att hitta en partner här. Ingen lägger märke till henne, alla är fullt upptagna med sig själva. Och faktum är att hon inte ser en enda goding. Trots det mjukgörande alkoholmättade filter som sitter precis framför hennes ögon och som hon förgäves försöker blinka bort. Vad gör hon här? Vad är det för mening?
Ett hårt tryck över bröstet gör att hon kippar efter andan. Mår illa. Hon lyfter sina fötter iklädda rubinröda pumps från barstolens fotstöd, häver sig ner på golvet. Händerna tungt vilande på bardisken. Kroppen känns så oformlig och åbäkig. Skallen spinner loss. Det här funkar inte, hon har noll balans. Någon bakom henne tar ett kraftigt tag runt hennes midja.

7 kommentarer:

 1. Spännande upptakt! vad händer sedan?

  SvaraRadera
 2. Ja, vad händer sedan? Bra och vemodig text.

  SvaraRadera
 3. Fint beskrivet. Gillar särskilt det mjukgörande filtret.

  SvaraRadera
 4. Vill gärna läsa en fortsättning.

  SvaraRadera
 5. En vanlig kväll på stat... Utmärkt, toppen!

  SvaraRadera
 6. Blir alltid glad av texter (och filmer) som låter en fylla i själv. Det blir som en välgörande knuff in i nya och spännande världar man inte hade en aning om att de fanns. Så tack för att man fick läsa!

  SvaraRadera