Min novell

Min novell
Novell utgiven på HOI förlag

måndag 30 maj 2016

Helt fel


Nästan direkt ångrade hon sig. Det var helt fel. Visst var det? Eller var det rätta att göra i hennes situation? Det snurrade i huvudet. Det gick inte att få ordning på tankarna. Hon skakade på huvudet och försökte tvinga sig själv att tänka klart. Om hon var riktigt ärlig mot sig själv. Då var det ingen tvekan. Hon älskade inte Bertil. Hade aldrig gjort och skulle aldrig komma att göra. Men han gav henne ett lugn, en trygghet. Hur länge skulle den känslan räcka? Hur länge skulle deras äktenskap hålla?
Hon betraktade honom där han kom gående över gårdsplanen. Bertil med sin taniga kroppsbyggnad. Alla kläder satt alltid för löst på honom, liksom fladdrade i vinden som en flagga på en flaggstång. Och trots att han ännu bara var trettio år hade håret börjat glesna ovanför pannan. När han stod med ryggen till hade hon sett en kal rund måne längst upp på hans hjässa. Hon reste sig upp från stolen och gick honom till mötes.

8 kommentarer:

 1. Hon går mot det oundvikliga...

  SvaraRadera
 2. Bra beskrivning av hennes tvivel!

  SvaraRadera
 3. Så ska man inte känna när man är så ung...

  SvaraRadera
 4. Tack för respons! Ja jag undrar hur det ska gå...

  SvaraRadera
 5. Bra! Jag gillar verkligen beskrivningen av Bertil. Målande. Man ser honom framför sig.

  SvaraRadera
 6. Relationer. det svåraste som finns. Jag förstår henne, men jag kan verkligen känna med denna taniga, lite vilsenkomne, karl. Hur ska han klara sig?

  SvaraRadera
 7. Det här var spännande att läsa.

  Ha en fin fortsatt dag nu.

  Kramiz

  SvaraRadera