Min novell

Min novell
Novell utgiven på HOI förlag

onsdag 8 augusti 2018

Fri


De hade kommit med hans egna kläder. En unken lukt blandad med en svag doft av kemikalier, kanske malmedel, nådde näsan. Leif stirrade på de slitna jeansen och t-tröjan som låg slarvigt hopvikt ovanpå. Hans vita kalsonger skymtade under tröjan. Sen slet han av sig fängelsepaltorna. En förnimmelse av äckel försvann i samma ögonblick och en lättnad drog igenom kroppen, trots lukten, när han fick på sig sina egna kläder. Han satte sig ner på britsen och stirrade rakt in i cementväggen. Efter en stund reste han sig upp, omedveten om hur lång tid som gått. Benen var stela och för att få igång dem trampade han på stället. Så skramlet av nycklar. Leif tittade ut genom gallret. Där kom vakten sakta vandrande mot hans cell. Utan att säga något låste han upp. Leif gick ut. Vakten tog ett tag om hans ena överarm och bredvid varandra gick de förbi ett antal celler. Han kollade inte åt något håll. Det blev en underlig promenad. Vakten haltade och Leif fick hela tiden parera så att de inte dunkade i varandra, axel mot axel. In i en korridor han kände igen. En rad med stängda dörrar på bägge sidor. I ett av rummen hade han blivit förhörd. Han riste till av olust. In i ett rum med en lång disk. En uniformerad vakt höll i en ryggsäck. Hans leende tolkade Leif som självgott. Som om han trivdes med situationen.

"Check it", sa han och nickade åt Leif.

Leif rotade runt. Hans block fattades. I den noterade han när han händelsevis kommit på dikter, speciellt intressanta ord eller om något särskilt hänt.

"My notebook."

5 kommentarer:

  1. Kläderna har stor betydelse, bra skrivet!

    SvaraRadera
  2. Så bra skildrat men jag undrar varför blocket fattades...

    Ha en bra onsdag!

    SvaraRadera
  3. Verkar vara en personligt värdefull bok, undrar vad som hänt med den och varför... och vad står det i den..? Jag blir jättenyfiken på vad som hänt och vad som kan komma att hända. blir det mer? Super!

    SvaraRadera
  4. Tack ni alla fina människor som kommenterar! Skrev scenen som en del av mitt nuvarande skrivprojekt. Det kommer mera ... :-).

    SvaraRadera