Min novell

Min novell
Ny novell utgiven på HOI förlag

tisdag 7 mars 2017

Veckans utmaning: Minns ditt 90-tal


Kulturkollos Veckans utmaning: Minns ditt 90-tal!
Blev tvungen att tänka efter en stund. Definitivt att det var ett decennium med jättemycket träning för mig. Jag var helt såld på Dans Aerobics och Funk. Träningen gav mig en kick som jag aldrig därefter har upplevt under fysisk aktivitet. Jag började löpträna. Fast det var först efter mitt första Göteborgsvarv som jag sprang 1996. Utan att ha sprungit mer än några mil. Löparblåbär, det var jag det. Kommer mycket väl ihåg känslan. Jag och en arbetskollega skulle springa tillsammans. Vi hade ställt oss längst bak. Allra sist. Inte en själ bakom oss. Som skulle springa. Jag tyckte jag lunkade sakta fram, men faktum är att jag sprang fortare den gången än jag gör nu med många fler mil i kroppen innan jag ställer mig på startlinjen. Börjar bli gammal ...

Musik; Pet Shop Boys' låt Go West. Deras speciella sätt att sjunga med en engelskt accent istället för amerikansk gillade jag. Och låten var ju så bra! Elton John's Can You Feel The Love Tonight vaggade jag sakta till. Vacker! För att inte tala om Nothing Compares 2 U med Sinéad O'Connor och I Will Always Love You med Whitney Houston. Har blivit lite tjatiga klassiker vid det här laget. Sist men inte minst Don't Speak med No Doubt.

Det var i början av det här decenniet som jag på allvar lärde mig att hantera en dator utan att vara livrädd för att förstöra något. "Alla" hade en hemma nu och "alla" använde datorn på jobbet. Massor av annat hände förstås. Men det här är vad jag kom på just nu ...

18 kommentarer:

 1. Ja, ljuva 90-tal...! Vilka minnen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja börjar man tänka efter så... ;-).

   Radera
 2. Härliga 90-tals klassiker där! Kan dock inte relatera till träningen... ;)

  SvaraRadera
 3. Musiken var inte att leka med på 90-talet :) Och datorn ja, det köpte jag mig en.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med! Jahaja, du köpte också en :-).

   Radera
 4. Pet Shop Boys! Ja, de glömde jag bort :).

  SvaraRadera
 5. Go West! Jag hörde ju Pet Shop Boys på Scandinavium minns jag nu ...

  SvaraRadera
 6. Go West tror jag att jag skulle kunna skråla med i rätt bra :-)

  SvaraRadera
 7. Ja, 90-talet... jag gillade 80-talet mer. Va häftigt att ni vågade ställ upp i Göteborgsvarvet, vad jag förstår har du varit med några gånger nu. Och musiken den känner man igen, även om jag även här måste säga att jag gillade 80-talets musik mer.

  SvaraRadera
 8. Åh,bra iakttagelser om en svunnen tid😊

  SvaraRadera
 9. Nittiotalet ja! Ett årtionde som stod för utveckling på många plan men speciellt när det gällde teknik och datorer. Vår yngsta dotter föddes detta årtionde och det minns jag i alla fall väl.

  Kram

  SvaraRadera
 10. Pia, 80-talets musik var inte dum den heller ;-).
  Tack Skymning!
  Znogge förstår verkligen att du kommer ihåg när yngsta dottern föddes!

  SvaraRadera
 11. Vilka minnen man har från härliga 90-talet!

  SvaraRadera