Min novell

Min novell
Ny novell utgiven på HOI förlag

söndag 3 april 2011

Kosttillskott eller inte?

- Du är ju beroende. En slav under kosttillskottsförbannelsen.

- Fast jag har läst i tidningen att jorden är utarmad, grönsaker och frukter har mycket mindre näring i sig än förr.

- Är det verkligen bevisat? Finns det tillräckligt med forskning för att man ska kunna dra den slutsatsen?

- Det tror jag. Äh, jag vet inte, men de säger att frukt som fraktas långa vägar, som omogna skiljs från trädkvisten, utarmas, bildar minimalt med vitaminer.

- Gå inte på det där. Om du äter allsidig kost ska det räcka. Jag äter aldrig kosttillskott och titta på mig hur frisk jag är!

- OK. Jag ger mig.

- I vilket fall som helst kan det inte vara nyttigt att dricka nio burkar Red Bull om dagen. Du, fatta att hela din kropp är förgiftad av allt du sätter i dig.

9 kommentarer:

 1. En text om ett av mina favoritämnen. Gillar. Men nio burkar red bull känns inte riktigt sunt. Hur mycket koffein är det?

  SvaraRadera
 2. Rejält "kosttilskott" i slutet. Nio burkar! Det som inte ens är gott. ;)

  SvaraRadera
 3. Ja det var ju dubbelmoral till max! En missbrukarpersonlighet?

  SvaraRadera
 4. En av mina komattanter på skolan stoppar i sig massor av olika kosttillskott OCH äter nyttigt. Jag brukar fundera för mig själv om hans kropp verkligen tillgodogör sig alla dessa nyttigheter eller om de försvinner ut med kroppens naturliga sopor.
  Din karaktär verkar vara av missbrukartypen. Själv har jag aldrig förstått hur den där äckliga smörjan kan tilltala någon över huvudtaget.

  SvaraRadera
 5. 9 burkar Redbull borde göra vem som helt speedad till max.

  SvaraRadera
 6. fattar inte varför folk stoppar i sig sånt skit, tänk att behandla sin kropp så!

  SvaraRadera
 7. Var snäll mot kroppen! Det klarar vi nog på egen hand med sunt förnuft. Synd bara att det växer fram inudstrier som får oss att tvivla på det sunda förnuftet och låter oss tro att vi behöver en massa piller och skräp.

  SvaraRadera
 8. Nej, det är verkligen inte lätt att stå opåverkad av alla expertliknande uttalanden om allt extra vi borde tillföra våra kroppar för att leva längre, bli vackrare, må bättre och bli lyckligare...

  SvaraRadera