Min novell

Min novell
Ny novell utgiven på HOI förlag

lördag 2 april 2011

Dagens tanke

Precis så sa en gång en man till mig: Bara träffas för att ha kul. Han ville inte att vi skulle vara tillsammans till vardags. Alla dessa tråkiga ärenden som gifta par med nödvändighet måste uträtta; storhandla på ICA Maxi varje fredag (fy tusan för alla dessa köer till kassan), ringa rörmokaren eftersom den kromade blandaren i badrummet läcker(och hantverkare vet vi alla, de kommer ju aldrig, eller vi får i alla fall vänta till de behagar dyka upp) och städa, tvätta, diska. För att inte nämna alla tråkiga släktmiddagar. Nej, när vi ses, sa han, ska vi bara njuta av varandra. Det där andra som äkta par gör är inget att stå efter.

Precis det kommer jag att tänka på när jag lyssnar på Håkan Juholt, som säger att han är kulbo med en kvinna. Vi kallar det så, eftersom vi bara gör roliga saker tillsammans, säger han och visar tänderna i ett snabbt leende.

5 kommentarer:

 1. ibland funderar jag på varför folk behöver skapa alla dessa uttryck, kulbo... vad är det man försöker skapa egentligen? vad försöker man få andra att tro att man har?

  skarpt

  SvaraRadera
 2. Är det en manlig dröm att bara träffas för att ha kul (och inte blanda in några känslor)?

  Juholt fick några pluspoäng av mig när jag insåg att han kan läsa skönlitteratur, men...Vi får väl se vad som händer. Fick mycket att fundera på med anledning av Ethels puff. Om jag kommer fram till något är väl i vanlig ordning tveksamt, men "jag tänker, alltså finns jag till".

  SvaraRadera
 3. Kulbo?
  Varför inte?
  Eller varför...

  SvaraRadera
 4. Tror man ska akta sig för kulbor. För det betyder väl att de sticker sin väg när man behöver tröst. Han verkar inte så kulig den där Kulholt tycker jag.

  SvaraRadera
 5. Bra text. Skriver inte någon något på näsan.

  Får mig att associera till de som i kontaktannonser eftersöker "problemfria" partners. Just det, "problemfria"!

  SvaraRadera