Min novell

Min novell
Ny novell utgiven på HOI förlag

lördag 9 april 2011

En skapelse

Hon började alltid med att ta fram allt. Först underkläderna. Visste exakt vad hon skulle välja till just den här kvällen. De små svarta med spets hade en speciell plats i byrålådan för det behagfulla.

Uppsättningen låg och väntade, beredda på att hennes händer med en mjuk rörelse skulle ta med dem ut ur mörkret, in i ljuset. Sen gick hon fram till garderoben i hallen, drog med fingrarna längs festklänningarna. Bestämde sig för den dramatiskt tomatröda fotsida, den slimmade med baddräktslinning i följsamt silke. Hon behövde en lätt jacka. Så där svenskt klok och praktisk kände hon sig ändå. Kvällen kunde bli en smula sval. Bland klädgalgarna hängde hennes favorit i mjukaste svart tunt lammskinn. Fräckt med blanka nitar och blixtlås till den skira klänningen.

Och så skorna, sandaletter med hög stilettklack i pärlemorfärgat färgskimrande kalvskinn. Hon drog sakta på sig plagg efter plagg. Såg hela tiden sig själv i spegeln som visade henne i helfigur. Ett litet leende på läpparna. Hon kvittrade en aning. Sist skorna. Perfekt. Skapelsen var fulländad.

7 kommentarer:

 1. Gillar jättemycket. :)

  SvaraRadera
 2. Vilket självförtroende! Och vilken målande beskrivning!

  SvaraRadera
 3. lagom gäckande på ett trevligt vis

  SvaraRadera
 4. En inblick i ett glamorösare liv, en stjärna av något slag kanske. Väl beskrivet.

  SvaraRadera
 5. Jag hoppas hon hade kul sedan också.

  SvaraRadera