Min novell

Min novell
Ny novell utgiven på HOI förlag

söndag 13 februari 2011

Vilseledande reklam

Jag tolererar inte vilseledande reklam. I vår närhet slog en ny affär nyligen upp portarna. Vi blev så glada. Så härligt med en affär som hette ”Gudomligt välsmakande”. Fast vi tyckte att bokstäverna rumlade runt lite för mycket i munnen. Det gällde att artikulera väl för att inte namnet skulle mumlas bort. Glada och med lätta steg gick vi rakt över gatan och klev in i butikens väl bibehållna golv med gamla mörkröda stenplattor och vita kakelväggar.

Färskt mört lammkött direkt från närbelägna gårdar
Pinfärska ägg från frigående höns
Ekologiskt producerad vällagrad ost


En tvåkilos lammstek och två hekto blåmögelost inhandlades. Ugnen på etthundratjugo grader. För bästa möjliga resultat ska kött alltid tillagas med omsorg genom långsam mognad, har jag lärt mig. Till steken tänkte vi servera mumsigt fet potatisgratäng, rödvinssky kryddad med rosmarin och ett medelfylligt rödvin från Montepulciano.
I samma stund som vi satte våra knivar i varsin skiva kött kände vi det. Köttet var segt som den klassiska skosulan. Efterrätten. Osten. Tog en bit på gaffeln, petade på fikonmarmelad med kaneldoft, inköpt på Korsika. Ammoniak. Osten smakade ammoniak.

Vi kanske skulle ha köpt ägg istället?

7 kommentarer:

 1. Usch vad ledsamt och surt!

  SvaraRadera
 2. Gudarna hade inte haft sin bästa dag ;) bra text.

  SvaraRadera
 3. Äggen var säkert gamla. Nolltolerans för vilseledande reklam.

  SvaraRadera
 4. Vilken gudomlig besvikelse för en sådan helg! Kan inte mer än beklaga. Vinet måste dock varit bra ;)!

  SvaraRadera
 5. Nej, du skulle inte köpt äggen.
  Kan ändå inte låta bli att le lite åt din text, för mitt i all bedrövelsen så har din berättelse en poäng som inte saknar humor. :)

  SvaraRadera