Min novell

Min novell
Ny novell utgiven på HOI förlag

måndag 20 februari 2017

I övermorgonÖvermorgon + schampo, bacill
Två olika skrivutmaningar, skrivpuffen och Anna Hellqvists utmaningar som hon publicerar på You Tube varje måndag:
 

Hon köpte alltid hårschampo på apoteket. De hade en hylla med specialprodukter hade hon upptäckt för något år sen. Tidigare handlade hon praktiskt taget aldrig på apoteket. Enbart huvudvärkstabletter och liknande. Deras varor kändes bara så himla tråkiga. För att inte tala om deras supertrista förpackningar. För några år sen skulle hon ha skämts ihjäl om hon hade besök hemma och det stod apoteksprodukter i badrummet. Nu struntade hon i det. Huvudsaken var att hon fick sitt speciella schampo som tog bort alla baciller som kunde tänkas spridas till henne när hon var ute bland andra människor. I övermorgon hade hon tid hos läkaren. Den senaste tiden hade hon tyckt sig märka att hon hörde sämre. Det var väl inte meningen att man skulle behöva höja ljudet på teven hela tiden? Det fanns väl en gräns? Doktorn skulle förstås vara tvungen att vara nära hennes hår. Kanske till och med röra vid det. Då måste hon ha sitt schampo hemma.

 

8 kommentarer:

 1. Lite bacillskräck kanske? Tänker också att i dag är det så mycket mer på ett apotek än bara de tråkiga och vanliga produkterna som fanns förr. Men detta kanske utspelar sig "förr". Annars en skön utveckling att inte bry sig om vad andra tycker så mycket längre!

  SvaraRadera
 2. Ja bacillskräck verkar det vara. Eller början på en smygande hypokondri...?

  SvaraRadera
 3. Bacillskräck verkar väldigt jobbigt. Hoppas hon tar upp det med läkaren... Bra skrivet, det går verkligen att känna hennes skräck/obehag!

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig text! Så bra du fick till det.

  SvaraRadera
 5. Så rörande och fint skrivet. Inte lätt att oroa sig för saker som kanske är helt i onödan?

  SvaraRadera
 6. Tack allihop! Och kul Anna att du läste min text!

  SvaraRadera