Min novell

Min novell
Ny novell utgiven på HOI förlag

tisdag 17 maj 2011

Främlingsskap

Jag vill inte antyda något slags egenpålagt martyrskap, men jag har alltid känt mig utanför gemenskapen. I alla möjliga grupper funnit mig själv vara annorlunda. Jag håller sällan med. Tycker inte lika, har oftast motsatt uppfattning, vill argumentera emot. Kanske är jag ”käringen mot strömmen” tänker jag ibland. Ska vara emot allt, vad det än gäller. Men, nej, så är det nog inte, det är bara det att jag inte är som de flesta. Jag behöver inte vara rörande enig med mina tjejkompisar, arbetskamrater eller nära släkt. Flocken som ropar i enstämmigt i takt kan jag vara utan. Är jag då en snobb kanske? Inbillar jag mig att jag står över alla andra? Är det så illa?

8 kommentarer:

 1. Tror inte att du är en snobb! :)

  SvaraRadera
 2. Intressanta funderingar och en text jag kan relatera på ett personligt plan. Läste någonstans att 90-95 % är "följare" som gör som alla andra. Resten är innovatörer / uppfinnare som tänker lite utanför ramarna. Ett resonemang som man kanske kanske kan tillämpa på din text också?

  SvaraRadera
 3. det kräver mod att säga vad man tycker och våga tycka som man gör, glöm inte det, hellre kärring än överkörd...

  SvaraRadera
 4. att vara sig själv kan aldrig vara fel

  SvaraRadera
 5. Näpp! jag har varit en kärring mot strömmen sedan jag var liten. Min kära mor brukar påminna mig om det när jag klagar på mina små som också är sådana.
  Jag kände mig underligt främmande bland mina kamrater när de tokfestade och raggade karlar eller sprang på konditorier för att sitta och röka medan de diskuterade killar.
  Många år undrade jag för mig själv om jag var konstig som inte följde strömmen. Så du ser...vi är fler som du. Kram

  SvaraRadera
 6. Tycker inte heller du ska oroa dig. Det behövs alla sorter!

  SvaraRadera
 7. Du beskriver en person som tänker själv. Det tycker jag är starkt.

  SvaraRadera
 8. Här sitter en annan snobbig kärring mot strömmen. Det är tufft ibland men de behövs.

  SvaraRadera